Опис

БЛОКМАКС

Состав
Една таблета БлокМАКС содржи 200 mg ибупрофен.

Фармацевтска форма
10 Филм-обложени таблети.

Дејство
Ибупрофенот претставува нестероиден антиинфламаторен лек, дериват на пропионската киселина, кој ја покажува својата активност преку инхибирање на синтезата на простагландините. Кај луѓето, ибупрофенот ја намалува инфламаторната болка, појавата на оток и покачената телесна температура.

Индикации
БлокМАКС таблетите се употребуваат при:

  • главоболки,
  • болки во грбот,
  • менструална болка,
  • забоболка,
  • невралгија,
  • ревматоидна болка,
  • мускулна болка,
  • мигрена,
  • симптоми на настинка,
  • покачена телесна температура и при болка предизвикана од полесни форми на артритис.

 

Дополнителни информации

Brand

ALAKLOID

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.