Опис

Железо, фолна киселина и витамин Б12 придонесуваат кон нормално формирање на црвени крвни зрнца Железо, фолна киселина, витамин Б12 и витамин Ц допринесуваат за нормална функција на имуниот систем Витамин Ц придонесува кон зголемување на апсорпцијата на железо Железо, витамин Б12 и витамин Ц придонесуваат за нормален енергетски метаболизам и намалување на замор и исцрпеност

Вкус на црна рибизла

Пред употреба на граничниот производ, внимателно прочитајте го упатството.
• Овој граничен производ се издава без рецепт за третман (ублажување) на полесни здравствени проблеми за кои не е потребен совет од лекар. Меѓутоа, и покрај тоа, Железо Директ треба да го употребувате
претпазливо (внимателно) за да Ви биде што повеќе од корист.

ШТО ПРЕТСТАВУВА И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА ГРАНИЧНИОТ ПРОИЗВОД

Железо Директ
Микрогранули во кесички со железо, фолна киселина, витамин Б12 и витамин Ц кои на брз и едноставен начин обезбедуваат внес на овие нутритиенти во состојби на зголемени потреби за нив или недоволно внесување преку
храна.
Железото е важен олигоелемент кој е неопходен во човековиот организам за извршување на голем број витални
функции. Железото допринесува за нормално формирање на црвени крвни зрнца и хемоглобин. Хемоглобинот е
протеин кој се наоѓа во црвените крвни зрнца и служи како носач на кислород за цел организам. Со стимулација на
синтезата на хемоглобин, железото допринесува за нормален транспорт на кислород во телото, а со тоа и на
нормален енергетски метаболизам и намалување на уморот и исцрпеноста. Овој елемент има улога во клеточната
делба и допринесува за нормална функција на имуниот систем.
Хемискиот облик на железо во препаратот овозможува голема растворливост на овој олигоелемент, што
овозможува висок процент на ресорпција и добра ефикасност, а предизвикување на помал број несакани ефекти.
Фолна киселина (витамин Б
9) е витамин растворлив во вода кој човековиот организам не може да го создаде,
заради што се препорачува негова суплементација. Фолната киселина допринесува за раст на ткиво на мајката во
текот на бременоста. Суплементација на фолна киселина во бременоста го зголемува статусот на фолати кај
мајката. Низок статус на фолати е ризик фактор за појава на дефект на неуралната цевка кај фетусот.
Суплементацијата со фолна киселина пред и во текот на бременоста го намалува ризикот за пореметувања кои
настануваат при затварањето на неуралната цевка на плодот. Фолната киселина придонесува и за нормално
формирање на крв и нормална синтеза на аминокиселини. Овој витамин има улога и во клеточната делба.
Цијанокобаламин (Витамин Б12) има многу значајна улога во човековиот организам. Овој витамин придонесува
за нормално формирање на црвени крвни зрнца, допринесува за нормален енергетски метаболизам и
намалување на замор и исцрпеност. Покрај тоа, допринесува и за нормална функција на имуниот систем, а има и
улога во процесот на клеточна делба.
Витамин Ц има бројни улоги во биолошките процеси и позитивни дејства на човековиот организам. Благодарение
на своите антиоксидативни својства, овој витамин придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.
Витамин Ц придонесува за зголемување на апсорпцијата на железо, како и за нормален енергетски метаболизам и
намалување на заморот и исцрпеноста. Има улога и во нормална функција на имуниот систем.
Железо, фолна киселина и витамин Б12, придонесуваат за нормално формирање на црвени крвни зрнца и
хемоглобин, додека витамин Ц ја зголемува апсорпцијата на железо. Со здружено дејство на препаратот се
обезбедува нормален транспорт на кислород во телото, се одржува нормален енергетски метаболизам и се
намалува замор и исцрпеност. Сите компоненти на препаратот придонесуваат на нормална функција на имуниот
систем.
Препаратот се препорачува на лица кај кои постои зголемена потреба за железо, фолна киселина и витамини Б12 и
Ц, жени во репродуктивен период, бремени, доилки, лица со зголемена физичка активност, млади во тек на
интензивен раст и развој, заради недоволен внес на овие компоненти преку храна или заради намален внес во тек
на редукциони диети.

Дополнителни информации

Brand

PHARMA NOVA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.