caffetine cold max

Caffetin Cold Max-ПЕРОРАЛЕН РАСТВОР

220.00 ден

+ ПОДАРОК Anzibel pastile

Опис

СОСТАВ

  • Paracetamol 1000 mg
  • Phenylephrine hydrochloride 12,2 mg (еквивалентен на 10 mg фенилефрин, база)

Фармацевтска форма
Прашок за перорален раствор

Дејство
Caffetin COLDmax претставува комбиниран препарат кој содржи две активни супстанции, парацетамол и фенилефрин. Парацетамолот ја ублажува болката и ја намалува телесната температура. Фенилефринот, пак, ја намалува назалната конгестија, со што овозможува проодност во носот и во дишните патишта.

Индикации
Caffetin COLDmax се употребува за ублажување на главните симптоми на настинка и грип (главоболка, болка во мускулите, болка во грлото, назална конгестија, зголемена телесна температура).

Пакување
Кутија со 10 еднодозни ќесички

Регулаторен статус
ОТЦ

 

Дополнителни информации

Brand

ALAKLOID

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.