Опис

Алвоген О.Р.С.   шумливи таблети 

Алвоген О.Р.С. (орален рехидратационен раствор) се шумливи таблети кои се користат за едноставно и ефикасно лекување како и спречување на дехидратација која може да настане како резултат на повраќање, дијареа, прекумерно потење и останати состојби кои доведуваат до губење на течности од организмот.

О.Р.С. електролитите:

– Надоместуваат неопходни соли и минерали
– Брзо се раствораат
– Пријатен вкус на лимон
– Практично пакување

Состав на Алвоген О.Р.С.
Една шумлива таблета (за 100 ml р-р) содржи:
– Глукоза 1826mg,
– NaCl 176mg,
– KCl 150mg,
– Лимонска киселина 429mg.

Дополнителни информации

Brand

ALVOGEN

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.