LINEX JNIOR

Linex junior-перорален прашок

394.00 ден

Опис

Линекс Јуниор е пробиотик кој содржи млечнокиселински бактерии (Bifidobacterium animalis subsp. lactis, CHR.HANSEN  BB-12TM), кои се вклучени во воспоставувањето и одржувањето на рамнотежата и функцијата на цревната микрофлора, пред сè, кај новороденчиња и деца.

Содржина на пакувањето: кутија со 10 ќесички со 1,5 g прашок за перорална суспензија.

Линекс Јуниор е наменет да се употребува кај новороденчиња и деца на возраст до 12 години:

  • за воспоставување и одржување на рамнотежата и функцијата на цревната микрофлора,
  • како превентивен и дополнителен третман при пролив, надуеност и други стомачни нарушувања предизвикани од:
  • вирусни и бактериски желудочно-цревни инфекции (на пример, ротавирус-инфекции);
  • лекување со антибактериски лекови (антибиотици и други синтетички антибактериски лекови).

Дозирање и времетраење на употреба:

Новороденчиња и деца до две години: една ќесичка еднаш на ден.

Деца од две до 12 години: една ќесичка еднаш до два пати на ден (на пример, наутро и навечер).

Дополнителни информации

Brand

LEK

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.