Опис

Има способност да ги блокира периферните хистамин H1 рецептори и да ги инхибираат алергиски реакции кои се одвиваат под влијание на различни фактори.

Индикации за употреба на средствата “Aerius” се сметаат на следниве симптоми на сезонски ринитис, алергиски карактер на носителите:

– назална конгестија.

– кивање.

– чешање.

– кинење.

– исцедок од носот.

– Чешање во областа на небото.

– Црвенило на окото.

– Намалување на симптомите на уртикарија симптоми предизвикани од алергии.

– Деца од две и пол до пет години – 2,5 ml сируп.

– Децата на возраст меѓу пет и единаесет години дозата се зголемува за половина – до 5 ml.

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.