Опис

Пастили Ангал

Најчести предизвикувачи на воспаление во грлото се:

  • Вируси: аденовируси, риновируси, коронавируси, вируси на инфлуенца и параинфлуенца.
  • Бактерии: бета хемолитичен стрептокок, Mucoplasma pneumoniaи др.

АНГАЛ – содржи решение и за симптомите и за причинителите, затоа претставува златен стандард за орален антисептик и анестетик.Ангалот има двојно дејство:

Аналгетско – брзо ја ублажува болката, воспалението и надразнувањето во грлото. Овој ефект се должи на присуството на лидокаин кој представува анестетик кој е безбеден за употреба и кај децa.
Антимикробно – Го спречува развојот и ширењето на најчестите предизвикувачи на инфекции во устата и грлото како бактерии, вируси (вирус на инфлуенца, Херпес вирусот) и габички (Candida).

Благодарение на двојното дејство Ангалот е ефикасен при:

  • Олеснување на симптомите на болно и воспалено грло;
  • Локален третман на воспаление на мукозната мембрана на устата (стоматитис, гингивитис)

 

Употреба на Ангал пастили
– деца над 5 години може да се земат по 3 до 5 пастили дневно.
– возрасни и адолесценти над 12 години, може да се земат 6 до 10 пастили дневно.

24 пастили

 

Дополнителни информации

Brand

LEK

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.