Опис

Бебешкиот мозок најинтензивно се развива во првите три месеци по раѓањето, а сетилата за вид, слух и говор во првата година. По првата година се развиваат повеќе мозочни функции кои се важни за концентрација, внимание и интелигенција на вашето дете.

Во првата година од животот бебешкиот мозок расте за неверојатни 175 %. Од втората година до адултниот период мозокот расте само уште 20 %. Токму поради тоа научниците и лекарите велат „Што сме развиле до третата година, тука ќе ја носиме капата“.

DHA, една од трите omega-3 масни киселини DHA, е најважна за здрав развој на видот и мозокот на вашето бебе.

DHA е главна структурна компонента на мозокот и ретината и ги сочинува 97 % од сите omega – 3 масни киселини во мозокот, и 93 % од сите оmega –3 во ретината. DHA сочинува 30 % од структурните масти во сивата маса на мозокот.

DHA оmega – 3 масната киселина, како главна структурна компонента, има клучна улога во:

  • Развој на нервниот систем на детето
  • Развој на мозокот, менталните и когнитивните функции
  • Подобрување на психомоторните функции кај децата
  • Нормален развој на видот, острината на видот и функциите на очите
  • 30 капсули

Дополнителни информации

Brand

4U PHARMA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.