Опис

  • Продолжената профилактика на витаминот К1 се препорачува во доза од 25 mcg од осмиот ден до крајот на третиот месец по раѓањето.
  • За превенција на доцни хеморалгични болести и рахитис кај новороденчиња и доенчиња.
  • Продолжената профилактика со витаминот D3 и К1 е препорачана од страна на националните министерства за здравство, здруженијата на педијатри и здруженијата на неонатолози.

Babytol D3 + K1 е комбинација на витамини кои се неопходни на вашето бебе од неговото раѓање. Овие витамини се наменети за новороденчиња на природна исхрана, бидејќи мајчиното млеко не содржи доволно количество од овие витамини.

Дополнително, бебињата кои се на мешовита исхрана, до два оброка со адаптирано млеко за бебиња на ден, треба да применуваат Babytol D3 + K1.

Употреба : Со примена на една капсула дневно ќе бидете потполно сигурни дека вашето бебе ги прима неопходните витамини за здрав раст и развој.

Дополнителни информации

Brand

4U PHARMA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.