Опис

Omega 3 или добри масти, спаѓаат во групата на есенцијални мсни киселини што значи дека човечкотот тело неможе да ги произведува и затоа е потребно да се внесат преку исхрана.

Doc Omega 3 содржи висока концентрација на природни Омега 3, со особено висока концентрација на најважните масни киселини EPA (Eicosapentaenoic Acid) и DHA (Docosahexaenoic Acid), во оптимална чиста и потентна форма. Овие два типа на масни киселини најчесто се присутни во помрсниот вид на риба како на пример лосос, сардина или скуша.

EPA и DHA играат важна улога во оддржување на нормална функција на срцето, нормална функција на мозокот, одржување на нормално ниво на триглицериди и одржување на нормален вид.

Doc Omega 3 има идеална рамнотежа на Omega 3, а молекуларното дестилирање во процесот на производство, осигурува производ што не содржи токсични метали.

DHA и EPA придонесуваат за:

o    Нормално нивоа на триглицерид

o    Нормална функција на мозокот

o    Нормална функција на срцето

DHA придонесува за одржување на:

o    Нормален вид

Doc Omega 3:

o    Не содржи Жива и други токсични метали.

o    Не содржи Глукоза.

o    Не содржи Сол.

o    Не содржи Глутен.

o    Не содржи Скроб.

o    Не содржи GMO.

o    Не содрзи Лактоза.

Состојки Количество во сервирање 1 софтгел
EPA (Eicosapentaenoic
Acid)
330mg
DHA (Docosahexaenoic
Acid)
220mg

Дополнителни информации

Brand

DOC

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.