Опис

Една таблета GASTAL содржи 450 мг алуминиум хидроксид магнезиум карбонат гел и 300мг магнезиум хидроксид. GASTAL припаѓа во групата на лекови кои делуваат на диестивниот систем и метаболизмот, и се нарекуваат антациди. Антацидите се лекови кои се користат за елеминирање на вишокот на желудочна киселина и желудочни педизвикани од истата.

Како се употребуваат GASTAL таблетите?

  • Можете да земете 1 до  таблети GASTAL четри до 6 пати на ден, доколку вашиот лекар не одлучи поинаку.
  • Најдобро е да земете GASTAL околу еден час по оброгот или навечер пред спиење.
  • Против горушица може да земете ист број на таблети, без оглед на оброците.
  • Деца на возраст од 6 до 12 годинисмеат да земаат половина од дозата за возрасни.
  • Таблетите GASTAL не треба да се гризаат цели, туку реба пополека да ги растопите во устата.

 

Дополнителни информации

Brand

PLIVA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.