Опис

Пијалак  со јаглени хидрати-електролити збогатен со витамини и аминокиселини (протеински хидролизати) за спортисти.

LONG ENERGY е спортски пијалок без киселина со 5% или 10% протеини во форма на пептиди. Поради тоа што е без киселини, има благ вкус и добро се поднесува при физичка активност. Пептидната форма значи дека производот е веќе претходно деградиран и, во споредба со традиционалниот протеин, значително побрзо се апсорбира. Протеинскиот хидролизат ја штеди употребата на сопствените аминокиселини на мускулите за време на тренингот, што за возврат го подобрува опоравувањето веќе при физички напор.

Создаден по опширно истражување за тоа што точно му треба на елитниот спортист за време на напорно натпреварување или спортски состанок, LONG ENERGY целосно ги задоволува овие потреби. Производот се базира на формула со повеќе јаглени хидрати со 6 различни јаглени хидрати со различен гликемиски индекс.

Ова помага да се одржи неговата ефикасност преку стабилизирање на нивото на шеќер во крвта и спречување на нивно паѓање дури и при продолжен физички напор. Содржи VITARGO®, патентирана формула за хидролиза со молекуларна тежина 100 пати поголема од малтодекстрин. Ова резултира со ниска осмотска концентрација и помага да се надополнат празните резерви на гликоген. Петте основни електролити (натриум, хлорид, калиум, магнезиум, калциум) ја компензираат загубата преку пот.

LONG ENERGY е збогатен со Peptopro (хидролизиран протеин), глутамин и BCAA (амино киселини со разгранет ланец: валин, леуцин и изолеуцин).

ПРЕДНОСТИ:

Високо-технолошки натпреварувачки пијалок за спорт со високо ниво на издржливост и интензитет.
Без киселина, со неутрална pH вредност – вака не ја намалува издржливоста (мускулната треска е киселина и ако дадеме киселина со спортскиот пијалок ќе го доближиме моментот на замор
90% јаглени хидрати, 5% и 10% протеини
Формула со повеќе јаглени хидрати
Збогатен со BCAA и глутамин

Дополнителни информации

Brand

SPONSER

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.