Опис

Probiotic помага во зачувување на здравата цревна флора

Пробиотик форте е додаток во исхраната базиран на живи пробиотички бактерии, корисни млечни киселини бактерии и пробиотички квасец наречен Saccharomyces boulardii (S. boulardii) во форма на капсули за орална администрација.
Во човечкото црево, овие пробиотички микроорганизми придонесуваат за зачувување на здравјето и функцијата на дигестивниот тракт, особено кога постои опасност да се наруши цревната рамнотежа (акутна дијареја или дијареја предизвикана од употреба на антибиотици).

Дополнителни информации

Brand

HEMOFARM

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.