-16%

REAL PHARM GLUTAMINE 500G

Original price was: 1,090.00 ден.Current price is: 920.00 ден.

Опис

Глутаминот е одговорен за регулирање на синтезата на протеините во телото и е пренесувач на азот. Покрај тоа, се грижи за киселинскиот баланс и го зајакнува имунолошкиот систем.

Исто така, игра клучна улога во метаболизмот на азот. Токсичниот амонијак формиран при трансформацијата на амино киселините во различни ткива се асимилира со неговата реакција со глутаминска киселина, што доведува до формирање на глутамин. Ензимот кој ја контролира оваа реакција се нарекува глутамин синтетаза.

Глутаминот е еден вид складирање на амонијак кој се „обновува“ со претворање на оваа аминокиселина назад во киселина. Овој процес е дел од биохемиските синтетички циклуси на многу азотни соединенија кои се одвиваат во живите организми.

Глутаминот учествува во синтезата на пурините, пиримидините и многу амино киселини. Во неповолни услови за телото (стрес, болест, физички напор), побарувачката за L-глутамин брзо се зголемува, што ја намалува неговата понуда. Телото произведува одредени количини од оваа аминокиселина, но во услови на голем дефицит почнува да добива L-глутамин, меѓу другото и од скелетните мускули како резултат на катаболички реакции.

 

Л-глутаминот има и антикатаболичка и анаболна улога.

ЗАБЕЛЕШКИ: Додатоци во исхраната не можат да се користат како замена за разновидна исхрана. Додатоците во исхраната треба да се чуваат подалеку од дофат на мали деца. Производот е наменет за возрасни и здрави луѓе.

*Ефектите зависат од индивидуалните предиспозиции.

Дополнителни информации

Brand

Real Pharm

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.