Опис

Капсули Utisept

Состав:

Препаратот Utisept содржи иновативен екстракт ELLIRose™, добиен од цвет на хибискус преку патентиран процес.

една капсула содржи 100 mg екстракт ELLIRose™

Фармацевтска форма

капсули

 Дејство

Превенира уринарни инфекции
• Намалува фреквентност на тегоби
• Има значајна антимикробна активност на најчестите предизвикувачи на уринарни инфекции (Echerichia coli, Candida albicans)

Неговата активност се должи на делувањето на компонентите на екстрактот и неговите метаболити кои по земањето на препаратот се елиминираат преку уринарниот тракт. Студиите направени со екстрактот ELLIRose™ покажале позитивно дејство на зголемување на отпорноста на уринарните патишта кон микроорганизмите коишто се најчести предизвикувачи на уринарни инфекции, како и олеснување на тегобите, болка и пецкање, кои се јавуваат при воспаление на уринарните патишта.

 Употреба

два пати дневно по една капсула

 Пакување: 30 капсули

Дополнителни информации

Brand

PHARMA NOVA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.