Опис

Skin Protect Complex ™ кој содржи витамин ПП (ниацинамид) и комбинација на два шеќери, физички и биолошки ја обновува кожната бариера и помага во одржување на резервите на вода во кожата, правејќи ја кожата повторно удобна :
– Витаминот ПП (ниацинамид), стимулирајќи ја синтезата на липиди, помага во реконструкција на бариерата на кожата, што ја подобрува еластичноста на кожата и трајно ја враќа нејзината удобност.
– Комбинацијата на шеќери ги оптимизира резервите на вода во кожата и го олеснува протокот на вода низ слоевите на кожата зголемувајки ја синтезата на аквапорини (водени канали). Ова овозможува длабинска 24 часовна хидратација *; за да се овозможи оваа реакција, ја стимулира синтезата на хијалуронска киселина, високо хигроскопна молекула.
– Присуството на глицерин и вазелин помагаат да се обнови хидратацијата на кожата.
– D.A.F ™ патентираниот природен комплекс го зголемува прагот на толеранција на кожата.

Дополнителни информации

Brand

BIODERMA

Критики

Нема критики сеуште.


Само најавени корисници кои го купиле овој продукт може да остават коментар.